Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over Spray-Tanning

Is Spray-Tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt Spray-Tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap.
Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een Spray-Tan te nemen.
Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een Spray-Tan boekt!

Hoelang blijft mijn Spray-Tan kleur mooi?
De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel.
Let er ook op dat je met je handdoek dept en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’

Kan ik na het gebruik van Spray-Tanning in de zon?
In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.
In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en die zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.
Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen. Hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een Spray-Tan boeken?
Voor een goed resultaat, is het het beste om 2/3 dagen voor de bruiloft een Spray-Tan te plannen. Dan is je bruine tint op het mooist en loop je ook geen risico op vlekken op je bruidsjurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen en naar de sauna gaan na een Spray-Tan?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan zal de verkregen tint wat sneller vervagen. Sporten kun je beter ook 8 uur uitstellen direct na de behandeling, vanwege het transpireren.

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spray-Tan ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Word ik niet oranje van Spray-Tanning? Ik wil wel een natuurlijk effect…
Nee!! De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Vraag naar de mogelijkheden.

Waarom word ik bruiner van Spray-Tanning, dan van zelfbruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij Spray-Tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8 tot 20%

Krijg ik vlekken??
Nee, als de voorbereiding en nazorg goed worden opgevolgd ontstaan er geen vlekken!

Staat jouw vraag er niet bij??? Aarzel niet om contact op te nemen met mij !!!

De Salon

  • salon kamer 5
  • salon kamer 4
  • salon kamer 3
  • salon kamer 2
  • salon kamer 1